Håvard Bøkko legger opp som hurtigløper

Norges beste skøyteløper legger hurtigløpsskøytene på hylla og vil heretter satse kun på kortbaneløp.

Det er konkurrenten, vennen og amerikaneren Shani Davis som har fått Håvard på disse tankene. Som de fleste vet så har Shani drevet med shortrack i mange og har en stor kjærlighet til denne sporten. Shani gikk ikke godt sammen med Peter Mueller i vinter og også han velger bort hurtigløp fra neste sesong av – og satser på kortbane sammen med Bøkko på samme lag.
- Jeg ble bitt av kortbanebasillen da jeg var i USA i vinter. Sammen med Shani var jeg noen ganger over i den lille hallen og trente, Shani ble imponert over min teknikk og mente jeg hadde store muligheter i denne idretten, som har få eller ingen løpere i Norge, sier Håvard Bøkko.
Håvard forteller at han til tider i vinter har vært for lite motivert og at han har hatt store utfordringer med luftveisinfeksjoner sist vinter. Spesielt problemer har han hatt etter de lengre distansene med kraftige hosteanfall. Lungespesialist Olav Villand sier til avisen Hallingdølen at dette er en kronisk obstruktiv lungevirus som han må leve med.
- Dette er nok årsaken til at jeg har gått for dårlige langdistanseløp i vinter. Det var kun mila under VM hvor kroppen min har fungert optimalt. Derfor blir det deilig å slippe å gå 12 og 25 harde runder i fremtiden. Nå gleder jeg meg til å satse på kortbaneløp. Der er det som du vet kortere distanser. Også er det en mye råere sport.
- E æ som kjent ingen våe, so detta bli eiskræle moro, sier Håvard på ekte halling, som for tiden befinner seg på familiens hytte i Hivjudalen.
Skøyter 15.46.6 synes det er synd at Norge mister sin beste skøyteløper. Men som kjent er ingen uerstattelig og med Håvard borte fra arenaen gir det muligheter for at en av Norges gode juniorløpere får den ledige plassen på landslaget.
Uansett, vi ønsker Håvard lykke til på kortbanen i 2012.

Vist 316 ganger. Følges av 2 personer.

Kommentarer

Har du noen lenker på dette? Ellers er dette bare en aprilspøk :-)

Du er jo uenig med alt Thorleiv skriver og mener Stig H. Så du tror vel ikke dette heller.

Dette er en April spøk :-) Jeg kan være både uenig og enig med Thorleiv, det er lov :-)

Jeg narrer aldri folk.

Nei, men her narrer du deg selv :-) For jeg gikk ikke på dette :-)

Virker som om Stig trodde litt på dette. Men det var altså APRILSNARR
Nå blir det spennende å se hvem Håvard og Hege vil gå for Skøyteforbundet eller profflaget til Peter. Magefølelsen min sier Peter. Men hva mister de da og hva kan de vinne på en slik overgang?

Du kan jo spekulere :-) Jeg trodde ikke på noe av dette for jeg visste hvilket dag dette stuntet ditt kom på :-)

Når det gjelder profflaget eller ei, så er det på tide at norske skøyteløpere utvikler seg ved å gå inn i proff tilværelsen. Så kan amatørene ta seg av de på utvikling stadiet. For det er kjent at det er mange amatører innenfor landslag sammenheng. Bare se til sykkelsporten den gleden vi har av profflag der som er vel utviklet og stødig.

Annonse

Nye bilder