Unik bok om skøytesporten i Buskerud

Buskerud Skøytekrets har i forbindelse med at de runder 90 år i år, kommet ut med en fyldig og meget interessant jubileumsbok.

Dette er en bok om skøytesporten i Buskerud de siste 150 årene, fra den første spede starten på organisert skøyteaktivitet i Drammen og Kongsberg på 1860-tallet til olympiske mestre og internasjonale skøytestjerner i nedre og øvre Buskerud på 1900- og 2000-tallet.

Boken inneholder svært detaljerte beskrivelser av den sportslige aktiviteten i hver enkelt klubb i kretsen. Tiår for tiår, og her vil man virkelig få et innblikk i aktiviteten og de utfordringer man hadde i klubbene i tidligere år. Mange unike små og litt større historier og tilbakeblikk både sportslige og administrative, samt portretter av de beste løperne i Buskerud opp gjennom tidende. Vil påstå at det finnes ikke maken i andre skøytekretser i landet til denne nye boka. På grunn av sine små og store hendelser som kommer frem her – er boka blitt en dokumentasjon på skøytehistorien i Buskerud – og honores med toppkarakter.
Slik kanskje noen kjenner til har jeg bidradd littegranne i denne boka, samt at det er en side i boka om mine skøytelidenskaper. Men det er ikke det lille jeg har bidradd med, eller min historie, som gjør boka unik. Det er alt det andre.
Boken har 250 sider hvorav 100 sider med omfattende skøytestatistikk for Buskerud. Redaktører for boken har vært Arne Nestegård og Magne Teigen. Og de to har gjort en glimrende jobb, spesielt er stor takk til Arne som har hatt hovedansvaret for boka. Overskuddet av boksalget går til skøytekretsens arbeide for de unge løperne i dag. Boken koster kun 250 kroner og kan bestilles fra leder i Buskerud Skøytekrets, Mona Norhaug Faleide på mail:mona@rkf.no

Vist 160 ganger. Følges av 1 person.
Annonse

Nye bilder