Fellesstart-NM 2014 vedtatt - lagt inn i enkeltdistanse-NM

Hurtigløps-delegatene vedtok på skøytetinget i dag, med stor margin (42-18), at fellesstart skal være en del av enkeltdistanse-mesterskapet i 2014.

Men det var mange som tok ordet og det var delte meninger. Men omtrent alle i salen var positiv til fellesstart, men mente at de burde vente med NM. Eller at mesterskapet måtte legges utenom, og gjerne sammen med NM i lagtempo, som et eget NM.

Terje Wasvik, IF Fram: – Det blir mange løp i enkeltdistanse-NM hvis det skal legges dit. Bør legges inn i et annet stevne.
Morten Henriksen, Geithus: Hvem skal få delta? De som er kvalifisert til de øvrige distansene i enkeltdistanse-NM, eller også andre som er spesialister på fellesstart?
Arild Gjerde, NSF: Alle som er uttatt. Og utøvere som fremhever seg i fellesstart i NC-løp, som ikke er kvalifisert, bør bli tatt ut som et suppleringsuttak.
Eirik Bøkko, Hol IL: Skepsis til forslaget. Man kan gå seks løp over tre dager i dette NM, og så skal vi få et sjuende løp. Tror løperne da vil trekke seg fra en av distansene, eller droppe fellesstarten.
Marcel Lesche Vanberg, THK NSF: Sportssjef Haugen uttaler at løperne bør gå flere løp – derfor bør det være greit å legge det inn i NM her.
Øyvind Kristensen, Asker SK: Vi må lære opp løperne allerede fra 10-årsalderen til å gå fellesstart, å få det inn i nasjonale stevner.
Morten Henriksen, Geithus IL: Ikke smart å legge det inn i NM enkeltdistanser. Legg fellesstart-NM inn i et NM sammen med lagtempo-NM for regionlag. Vi har altfor lite lagtempo, dette må vi øve mer på, hvis vi skal bli gode der.
Arild Gjerde, NSF: De fleste løperne går ikke løp på fredag i NM-enkeltdistanser, og jeg forstår ikke at det er noe problem med fellesstart på fredag. Er det synd på skøyteløperne? Da bør de få lov til å konkurrere.
Erland Kroken, nestleder NSF: Vi burde hatt fellesstart i LM. Tror det hadde blitt veldig populært.
Erik Julsrud, TKH: Sportssjef Haugen har sagt før i dag at vi konkurrerer for lite. Hvorfor ikke flere arrangement med lagtempo og fellesstart. Arrangører tenk litt nytt, hvorfor ikke la 12 og 14 åringer på fellesstart i stevner. Ta utfordringen.
Camilla Farestveit, Bergen SK: Tror et NM i fellesstart, innlagt i enkeltdistanse-NM, får veldig liten deltakelse. Kanskje bare 2-3 jenter, og litt flere gutter. Vi burde vente med NM, og heller starte med de unge i LM, og så for vi se utviklingen.
Georg Wiig, Fana IL: Var skeptisk til fellesstart før, men det er vel på tide å prøve det ut nå. Er et NM tenkt avviklet med spurtrunder? (Ble etterpå sagt at NM skal arrangeres likt de internasjonale løpene).
Sportssjef i NSF Øystein Haugen: Godt å begynne med NM må. Men om vi får de beste til å gå NM nå, er jeg mer i tvil om. Men vi må få de yngre til å gå fellesstart slik at de lærer seg denne øvelsen.
Camilla Farestveit, Bergen SK: Få det inn i norgescupen først, og NM først om ett par år.
Eirik Bøkko, Hol IL: Bør avvise forslaget om NM i fellesstart i NM enkeltdistanser nå. Innføres i eget NM med økt satsing på lagtempo.
Ved avstemningen stemte 18 i mot og 42 for forslaget. Dermed blir det NM i fellesstart lagt inn i NM enkeltdistanser kommende sesong.
Skøyter 15.46.6 lurer på hvor mange deltakere må være påmeldt, for at man skal avvikle dette mesterskapet? Er 3-4 nok – eller 2-3???

Vist 249 ganger. Følges av 2 personer.

Kommentarer

Tommelen opp for godt og fyldig referat, men tommelen ned for en deprimerende samling innlegg. Null prinsipiell tenking rundt hva hurtigløp er, og hva fellesstart er. Så liten er altså troen på egen idrett:

“Vi må lære opp løperne allerede fra 10-årsalderen til å gå fellesstart, å få det inn i nasjonale stevner.” – ??!

- Hvorfor? Hvorfor skal hurtigløpssporten gå aktivt inn for å grave sin egen grav?

Men varianten med et nytt mesterskap med lagtempo/fellesstart er faktisk ikke særlig bedre – enda et nytt mesterskap pr. sesong er vel ikke særlig gjennomtenkt. Jeg kan ikke skjønne annet enn at løsningen er den stikk motsatte: konsentrer innsatsen om de eksisterende øvelsene og kanskje knapt nok dét, spiss mesterskapene og lag skikkelige høydepunkter i løpet av sesongen.

For å si det på en annen måte: Fellesstart-tilhengerne burde utfordres til å svare på hva som skal ut, for at fellesstarten skal inn i fullt monn.

Annonse

Nye bilder