Gode tider på 500 meter i NM

Tidene i årets NM på 500 meter viste gledelig fremgang både i kvinne- og herreklassen.

Aldri tidligere har så mange norske menn vært under 37 sekunder i et løp i Norge. Ei heller så mange kvinner under 41.5. Det betyr at flere av løperne er i god fremgang på distansen. Hadde noen sagt til meg i går at Håvard Bøkkos 35.85 og 36.16 ikke skulle holde til medalje så hadde jeg ledd av dem. Med det holdt altså bare til fjerdeplass!! Bøkkos 35.85 var også ny pers, den første persen siden 2011-sesongen. Espen Aarnes Hvammens 35.58, Håvar Lorentzens 35.73 var også sterke tider. Et utropstegn også ved junioren Johann Jørgen Sæves sin tid 36.39.
Av jentene så var det også flere som imponerte med sterke løp. Ida Njåtuns mesterskapsrekorder gledet virkelig. Og Hanne Hauglands siste løp på 40.01 var også bevis på at hun er god for godt ned på 39-tallet på enda raskere is. Hege Bøkkos på bronseplass viste også flott fremgang. Stor gratulasjon også til Martine Ripsrud som underskred 41-grensen med sitt 40.82 løp.
Selv om fremgangen er god, så har Norge ingen sprintere som kan hevde seg helt i toppen i år heller. Minst 10 løpere ville sikkert gått bedre enn Hvammens 35.58 i dag? Men i dag gleder i oss over de meget gode tidene på Hamar. Håper det fortsetter på de andre distansene i helgen.

En stor gratulasjon også til vinneren av NM fellesstart for kvinner. Eikerjenta Silje Borgersen (fra Krokstadelva og søskenbarn til Odd og Reidar Borgersen) gikk svært uventet helt til topps. For første gang i historien tar ei jente fra Eiker medalje i et norsk junior- eller seniormesterskap på skøyter.

Vist 166 ganger. Følges av 2 personer.

Kommentarer

Flotte resultater – og endelig er sesongen for alvor i gang!

Annonse

Nye bilder