Oppsummering av VM sprint

To splitter nye – og suverene! – verdensmestre i skøytesprint er kåret: Pavel Kulizjnikov (RUS) og Brittany Bowe (USA). Kulizjnikov ble faktisk den første russeren til å ta tittelen siden Sergej Klevtsjenia i 1997. Søndagen ble også en real opptur for de norske sprinterne – kanskje rett og slett et varsel om en ny gullalder?!Forhåndsfavoritten Heather Richardson (USA) virket ikke helt i slag på den raske isen i Astana, så Bowe fikk en forholdsvis lett jobb, men hun gikk da også fire tilnærmet perfekte løp. Resultatet ble en solid forbedring av den uoffisielle verdensrekorden for lavlandsbaner: 149,600 poeng. Norges eneste deltaker Hege Bøkko gikk fire OK løp og endte for første gang i sin karriere blant de 20 beste sammenlagt i et sprint-VM. Norge hadde som kjent to plasser i VM, men benyttet bare den ene. Flaut!

I klassen for menn var konkurransen i toppen noe jevnere, men ingen trodde vel egentlig på at Kulizjnikov skulle la seg utfordre. Også russeren forbedret sin forholdsvis ferske rekord fra Heerenveen når det gjelder sammenlagt sprint for lavlandsbaner: til 138,325 poeng.

For Norges del hadde Espen Aa. Hvammen en god lørdag, men en glitrende søndag – og det samme gjaldt faktisk for Håvard H. Lorentzen. Tenk om ikke de to hadde kommet inn mot VM med sykdom i kroppen…! Hvammens 5.plass sammenlagt var uansett beste norske plassering i et sprint-VM på 18 år (Roger Strøm ble nr. 2 i 1997). Samtidig var poengsummen den beste noensinne av en nordmann på lavlandsbane: 140,250 poeng. Gratulerer!!Super søndag av Håvard og Espen! (bilde fra Twitter)Som følge av forfall kunne Norge ha stilt med en mann til, hvilket altså ikke skjedde.Oppsummering for de norske VM-deltakerne

Espen Aarnes Hvammen 7-6 (500 m) / 15-6 (1000 m) Sammenlagt nr. 5

Som vanlig sikkerheten selv på 500 m, og denne gangen luktet det i tillegg svidd på 1000 m. Da Hvammen holdt følge med den meget sterke nederlenderen Schipper helt inn til mål, ble vi vel lettere sjokkskadd noen og hver! Dersom vi ser på søndagen isolert, var Hvammen faktisk nr. 3 på 500 + 1000 m. Terningkast 5

Håvard H. Lorentzen 28-11 (500 m) / 12-3 (1000 m) Sammenlagt nr. 13

NRKs kommentator terper på at Lorentzen er en fremtidig mester på 1000 m, og nå begynner vi snart å tro at han har rett! I tillegg ble det en knallsterk ny pers på 500 m. Lorentzen var 5.bestemann sammenlagt på søndagens løp! Terningkast 5

Hege Bøkko 23-25 (500) / 12-12 (1000 m) Sammenlagt nr.18

Hege har fortsatt litt å hente på begge distanser, men jevnheten skal hun få en pluss for. Terningkast 3Med dette er det kun ett høydepunkt igjen for verdens beste sprintere denne sesongen: Verdenscupfinalen i Erfurt om tre uker. Foran finalen har vi følgende ledere i distansecupene:
Kulizjnikov (500 og 1000 m), Sang-Hwa Lee, KOR (500 m) og Qishi Li, CHN (1000 m). Sang-Hwa Lee var for øvrig ikke med i Astana, og da dukker hun vel neppe opp i Erfurt heller.


Med VM sprint unnagjort er det igjen mulig å sette en rankingliste over verdens beste skøyteløpere – den såkalte Skøyterankingen. Følg med når de nye listene kommer om et par dager.


Alle resultater fra AstanaP.S! Satte du pris på denne artikkelen? Du kan vise dette ved å gi til innsamlingsaksjonen SkøyteNorge! Det går også an å sette valgfritt beløp direkte inn på konto 5134.06.09550!

Vist 255 ganger. Følges av 1 person.
Annonse

Nye bilder