Magne Teigen er død

Norges Skøyteforbund melder i dag at Magne Teigen (71), nøkkelperson gjennom mange år i World Speed Skating Statisticians Association (WSSSA), er død.


Magne Teigen (skoyteforbundet.no)

I minneordet til skøytepresident Rune Gerhardsen opplyses det at Magne Teigen døde natt til 12.september på Ullevål Sykehus.

Magne Teigen var med i WSSSA fra stiftelsen tidlig på 1970-tallet, og på den måten har han del i samlingen av en utrolig mengde data som etterhvert også er tilgjengelig for almenheten. Som Gerhardsen skriver i sitt minneord:

“Skøytesportens sjel består av tider og resultater. Her var Magne best av oss alle. Han gjorde det til en livsoppgave å samle og systematisere tider og alle relevante ting om skøytesporten, til stor glede for oss andre. På denne måten var det han, som mer enn noen, forvaltet skøytesportens sjel. Var det noe vi lurte på, en plassering, en parkamerat, en tid eller en rundetid, var det bare å spørre Magne. Og kunne han ikke ta det på sparket, tok det ikke lang tid før han fant det (…)”

På Norges Skøyteforbunds ting på Gol i juni 2015 ble Magne Teigen tildelt forbundets høyeste utmerkelse – Gullmerket – for sin mangeårige innsats for skøytesporten. I tillegg til den statistiske innsatsen via WSSSA ble også hans tidligere/nåværende verv som leder av Norges Skøyteforbunds Statistikk- og rekordutvalg, medlem av forbundets hurtigløpskomite, leder av Buskerud Skøytekrets og lederverv i skøytegruppa i Kongsberg IF, trukket fram.

Fortsatt står Magne Teigen oppført som ansvarlig for de rikholdige og oppdaterte sidene på skøyteforbundets egne nettsider. Norsk skøytesport er ham evig takknemlig for mange års innsats.


Les mer:

“Gullmerket til Magne Teigen” (skoyteforbundet.no, 14.06.15)

“En hedersmann har gått bort” (skoyteforbundet.no, 12.09.15)

Om opprettelsen av WSSSA (repnor.com, 17.01.11)

Norges Skøyteforbunds sider for statistikk hurtigløp


Vist 550 ganger. Følges av 2 personer.

Kommentarer

Hei!
Flott artikkel om en hedersmann. Men det er ikke noen karrikaturtegning, det er rett og slett et tegnet portrett og ingen karrikatur.

Forsåvidt enig.

Tegningen er lånt av skøyteforbundet, som bruker filbetegnelsen “magne teigen karr”.

Annonse

Nye bilder