Kommentar: Svar på forslagene til ISU-kongressen

For noen dager siden presenterte vi forslagene til dramatiske endringer av VM på skøyter. EM blir også påvirket.

EDIT: Denne høringsuttalelsen ble sendt til NSF den 4.april 2016


ISU har blant annet foreslått å avvikle VM allround som en årlig begivenhet. Forslaget fremstår som gjennomtenkt, og det er ikke usannsynlig at det kan bli vedtatt. Se sammendrag av de viktigste forslagene her.


Forslagene skal behandles av ISU i juni, og fristen for å gi tilbakemelding til NSF er allerede 6.april.

Følgende svar ble sendt til NSF den 4.april 2016:


1) Til ISUs forslag til endring av VM-strukturen.

Vi er enige i at det trengs en opprydding i VM-strukturen. Terskelen bør imidlertid være veldig høy for å gå bort fra at VM allround arrangeres årlig; en tradisjon som har vart siden 1893.
Distansespesialistene har verdenscupen å kjempe om hvert år, så det ville ha vært mer naturlig å vurdere om VM enkeltdistanser heller kan avvikles hvert fjerde år.
Dersom forslaget likevel gjennomføres, bør det være under forutsetning av at vi får rene sammenlagt-stevner i verdenscupen hver sesong.


2) Til ISUs forslag til endring av EM-strukturen.

Dersom VM-strukturen endres i henhold til forslaget, er vi enige i at det er en god tanke å gjennomføre en «speilvendt» EM-struktur. Dette vil innebære en revitalisering av EM.


3) Til Norges forslag om «VM-uke».

Vi går imot forslaget. Dette løser ikke utfordringen med at det utropes for mange verdensmestere i løpet av en sesong, og det flere gode grunner til at et distansemesterskap ikke bør blandes sammen med et sammenlagtmesterskap.


4) Til ISUs forslag om å innføre lagsprint som ny VM-øvelse

Vi går imot forslaget. VM enkeltdistanser har allerede så mange øvelser at det er vanskelig å sette opp et hensiktsmessig program. I tillegg kommer erkjennelsen av at har gått inflasjon i antall medaljeøvelser, jf. ovenfor.


Vist 391 ganger. Følges av 2 personer.

Kommentarer

Hei, som en oppfølging til min artikkel/kommentar med tittel “Slik fornyer vi skøytesporten” vil jeg gjerne bidra med mine kommentarer til de enkelte forslagene fra ISU.

1) Endring av VM-strukturen.
Det er rimelig defensivt av et forbund og foreslå en lavere konkurransefrekvens når problemet i realiteten er manglende oppmerksomhet om egne konkurranser, titler og turneringsform. Skøytesporten trenger absolutt mesterskap hvert år for å hevde seg i konkurransen, men mesterskapene bør samles til et stort arrangement med maksimal oppmerksomhet (se også pkt. 3).
2) Endring av EM-strukturen
EM bør vrakes til fordel flere WC-arrangementer slik at de beste skøyteløperne i verden kan konkurrere mot hverandre så ofte som mulig gjennom sesongen. Meningsløst å begrense et mesterskap til bare Europeiske land!
3) Et samlet VM for alle distanser og alle sammenlagtkonkurranser er opplagt det beste valget. Se på hva de oppnår i andre vinteridretter! Det er liten tvil om at et samlet VM gir større oppmerksomhet enn flere (fire!) mesterskap spredt over hele vinteren.
4) Jeg har i prinsippet ikke noe mot nye distanser, men samtidig er vi nær et metningspunkt når det gjelder antall distanser. Jeg er langt mer positiv til å utvikle øvelser med fellesstart til noe mer spennende enn dagens fortvilte forsøk.

Oppsummert; Med unntak av forslaget om et samlet VM (VM-uke) for alle mesterskap, er disse forslagene neppe egnet til å løfte skøytesporten ut av uføret. Vi bør komme opp med langt bedre og mer offensive forslag enn dette. Se artikkelen/kommentaren “Slik fornyer vi skøytesporten” og kom med ditt syn!

Annonse

Nye bilder