ISU-kongressen: underskriftskampanje lansert

Om få uker skal ISU-kongressen ta stilling til dramatiske forslag knyttet til omlegging av konkurranseprogrammet. Nå er en underskriftskampanje for å sikre en framtid for allround lansert.

Målet er å få ISU-delegatene til å tenke seg ekstra grundig om før de lar allround ta enda et skritt mot graven.


Som omtalt flere ganger tidligere her på Skøyter 15.46.6 er ISU-kongressen 2016 minst like spennende som tidligere år. Hvordan vil EM og VM på skøyter se ut om et par år? Nettopp dette er vel det aller viktigste av de mange spørsmålene som skal avgjøres i Dubrovnik, Kroatia, i begynnelsen av juni.

Skøytesupporter ”par excellence”, Lars Finsen, har tatt initiativ til å gi ISU-delegatene en skikkelig leksjon når han nå lanserer underskriftskampanjen ”Secure the future of the allround”. Målet er at flest mulig skøytesupportere, løpere og andre interesserte vil stille seg bak kampanjen før overlevering til ISU-delegatene.

Nettsiden til underskriftskampanjen


Ettersom kampanjeteksten er skrevet på engelsk, gjengir vi her en omtrentlig norsk oversettelse:

“I løpet av de siste tiårene har ISU (Det internasjonale skøyteforbundet) og dets medlemsland vedtatt endringer flere endringer til skade for allround:

- Strenge tidskrav, reduksjon av nasjonskvoter, og reduksjon av deltakerantallet på siste distanse har gjort selve deltakelsen vanskeligere.

- Verdenscupen inneholder bare enkeltdistanser, de to internasjonale allroundmesterskapene foregår med to måneders mellomrom, og løperne gis inntrykk av at allround tilhører fortiden og dermed ikke er noe å satse på. Samlet gjør dette det mindre attraktivt for løperne å satse på allround.

- Lang ventetid før det skjer noe av betydning på lange distanser, diskvalifikasjoner for uvesentlige overtramp samt nevnte reduksjon av deltakerkvoter har også gjort allround mindre attraktivt for publikum.

Siden 2014 er det bare europeiske løpere som har to internasjonale allround-konkurranser, og nå foreslås det både å fjerne allround fra europamesterskapet og at VM allround kun skal arrangeres annethvert år.

Dette er uutholdelig! Allround må gjøres til en grunnleggende del av ISUs regelverk slik at man ikke kan gjøre endringer kun ved en enkel avstemning. I tillegg må allround gjøres mer, ikke mindre, attraktivt for løpere og supportere. Både ISU, medlemslandene og lokale klubber kan bidra til flere internasjonale allroundkonkurranser, både med eksperimentelle og tradisjonelle kombinasjoner. Med kun seks verdenscup-helger i løpet av en sesong er det masser av tid som kan brukes til slike konkurranser.

Med min underskrift gir jeg min støtte til at denne beskjeden gis til ISU og medlemslandene før konkgressen i Dubrovnik!

Den som ønsker å støtte dette initiativet bør gjøre det snarest på denne nettsiden. Tiden er knapp.


Les også:

Det går mot ny ISU-kongress – her er forslagene


Vist 437 ganger. Følges av 3 personer.
Annonse

Nye bilder