Viser arkivet for august, 2016

Arendal Skøiteklub er i LOS-fondets Drømmefinale 2016

Arendal Skøiteklub (ASK) har som kjent fostret mange av Norges beste skøyteløpere de siste 15-20 årene. Med base på Myra kunstisbane vil klubben holde skøyteskole for barn mellom 6 og 12 år, og dette vil de nå få midler fra det såkalte LOS-fondet til.


Les mer…

Vi må bygge hverandre opp - ikke ned

Det har i enkelte fora den siste tiden versert en del om miljøet innenfor norsk skøytesport. Én løper er suspendert av NSF etter grov overtramp i et norgescupstevne sist vinter – etter forsøk på filming i jentegarderoben. På landslaget skal det ha foregått mobbing innad i miljøet.

Hvis det stemmer det jeg har hørt – via folk i skøytemiljøet så er dette virkelig skremmende. Til saken rundt løperen som er suspendert så skal jeg ikke kommentere dette mer enn at jeg har hørt at denne løperen har erkjent forholdet og fått en sivil dom. Samt to års utestengelse fra norsk skøytesport, av NSF. Det betyr at vi trolig mister dette unge stortalentet? Det han har gjort er helt uakseptabelt – men to års utestengelse i tillegg til sivil dom – virker noe strengt på meg.

Det jeg er like forskrekket over; er hva som skal ha skjedd i miljøet på landslaget – ved forbundssamlinger og i løpssesongen. Hvis det er riktig det jeg er blitt fortalt, så gremmes jeg over nedlatende mobbing og en drikkekultur som jeg reagerer sterkt på. Skal norsk skøytesport lykkes videre må vi ha et miljø hvor løperne bygger hverandre opp!!!

Hvis mobbingen som har skjedd av én løper er riktig, så er det virkelig avskyelig det som er gjort. Det skal også ha forekommet nedlatende mobbing av andre løpere i det siste – sier ryktene. Mobbere skal vi ikke ha i vår idrett, uansett om det er på klubb- eller toppnivå.

Like ille er det, visst det er riktig at det ikke er nulltoleranse for alkohol, ved samlinger og når løperne er ute og representerer Norge. Hvis det er riktig at det drikkes til tider på samlinger og ved representasjonsløp så synes jeg det er en merkelig leveregel. Trodde den tiden var forbi for mange år siden!! Jeg kjenner til at andre skøytenasjoner ikke har nulltoleranse, men hvorfor skal vi følge etter dem? Jeg tror at man kan oppnå et bedre miljø uten denne drikkekulturen. Fulle løpere hører i hvert fall ikke noe sted hjemme i et toppidrettsmiljø. Enkelte ganger har forbundet også med seg løpere under 18 år, og meg bekjent har ikke de lov til å drikke alkohol.

Jeg ønsker at norsk skøytesport igjen skal ha flere løpere på toppen internasjonalt. Og da må vi alle stå sammen og akseptere hverandre selv vi kan være litt ulike. Lederne av norsk skøytesport – på toppnivå, må få til et miljø rundt topplagene, hvor løperne bygger hverandre opp og ikke bryter hverandre ned. Det er ett av deres oppgaver for å lykkes. Det betyr nulltoleranse for mobbing og drikking, under samlinger og representasjon for Norge, etter mitt syn.

Håper dette kan bidra til en diskusjon fra grasrota om hvordan vi ønsker norsk skøytesport på toppnivå skal fremstå i tiden fremover.

Rulleskøyteløpere fra Colombia inntar isen

Med en merittert amerikaner som trener skal verdens beste rulleskøytenasjon erobre isen.
Se opp: Colombia har endelig fått et landslag i hurtigløp!Les mer…