Nye bilder

Skøyter 15.46.6 lever videre!

Nettsiden «Skøyter 15.46.6» ble startet i 2008 av Thorleiv Teigen. Etter 8 år som en del av origo.no flytter «Skøyter 15.46.6» høsten 2016 over til WordPress-plattformen.

Les mer…

Nytt fra inn- og utland 4

Den nye superbanen i Ûrumqi, Kina, har fått sin første verdensrekord! Vi er nokså sikre på at det ikke blir den siste. Ellers har det denne helga vært nasjonale mesterskap og uttak til verdenscupen nærmest over hele jordkloden.

Les mer…

Oppsummering av NM enkeltdistanser i Bjugn

NM enkeltdistanser 2017 er allerede vel overstått i Fosenhallen, og årets skøytesesong er offisielt i gang! Etter to års forsøk på en annen vri er vi altså tilbake til den «tidlige varianten». Spesielt for de nest beste løperne som satser på distanser kan det neppe være en fordel at sesongen omtrent er over før den er begynt, men vi får anta at dette er en del av vurderingen fra skøyteforbundets side.

Les mer…

Tobias - lovende odøling som elsker å gå langt

Tobias Fløiten født 01.10.2001

Tobias Fløiten (15) har markert seg i flere år allerede som en gutt med stort talent for skøytesporten. I fjor gikk Tobias i den såkalte 13-årsklassen og hadde best tid på samtlige distanser her i landet, fra 500 til og med 3000 meter.

Nytt fra inn- og utland 3

Norgescupens første runde er avviklet i Stavanger, og de aller fleste internasjonale stjernene har også tatt sine første famlende steg på isen. Men det var Camilla Lunds superløp i Inzell som virkelig overskygget alt annet denne helga. Les mer om dette og andre nyheter fra de siste par ukene.

Les mer…

EM 2017 til Heerenveen

Etter usedvanlig mye fram og tilbake har det internasjonale skøyteforbundet ISU nå endelig bestemt seg: “Nye EM” 2017 skal passende nok arrangeres i Nye Thialf, Heerenveen. De opprinnelige arrangørene i Warszawa har trukket seg.

Les mer…

Drømmer om å sprenge 6-minuttersgrensen

Allan Dahl Johansson født 05.10.1998 (nettopp fylt 18 år og myndig) er landets beste allround juniorløper for tiden og en gutt skøyte-Norge kan få masse glede av i årene fremover. Allan er juniorløper også neste sesong.

Bosted/klubb?:

Nytt fra inn- og utland 2

VM allround går på Hamar den 4. og 5.mars 2017. Den som vil ha billetter til folkefesten må kjenne sin besøkelsestid snarest!

Les mer om dette og andre nyheter fra skøyteverden.

Les mer…

Analyse: Hva kreves for medaljer i Gangneung 2018?

Den som skal vinne medaljer i Sør-Korea i 2018 må sannsynligvis prestere bedre tider enn vi noen gang har sett i OL-sammenheng. Rykende fersk analyse viser blant annet at Sverre Lunde Pedersen må gå på 6.13,60 hvis han vil bestige seierspallen etter 5000 meter.

Les mer…

Askerløper sikter mot verdenstoppen

Jonas Nordhøy Kristensen – ny spennende løper fra Asker SK (Foto: Fra facebook)

Jonas Nordhøy Kristensen

Hvorfor oppnår ikke norske skøyteløpere norsk gjennomsnittsalder?

Det er mangt man kan henge seg opp i når man er interessert i tall og har tid til å gruble litt rundt det. I skøyteleksikonet NSGT 2015 er 3.817 norske menn omtalt med sine personlige rekorder og personlige fødselsdata – samt dødsdato for dem som har forlatt oss.

Ved lesing i denne boka har det falt meg inn at mange av de omtalte skøyteløperne har dødd i relativt ung alder (ganske mange før fylt 70 år). Det fikk meg til å sjekke litt rundt dette – er det virkelig slik?

Ny skøyteklubb i støpeskjeen

Skøytesporten skal opp på beina igjen på Romerike – (Illustrasjonsbilde.)

I løpet av våren ble det (endelig igjen) stiftet en ny skøyteklubb her i Norge. Og kikker vi nærmere på personene rundt denne nye klubben – så har de så lang erfaring innenfor sporten vår – at vi øyner suksess i det fjerne.

Nytt fra inn- og utland

Vi er mer enn halvveis i september, og skøytesesongen nærmer seg for alvor. Her er noen av nyhetene vi har snappet opp så langt denne høsten.


Les mer…

Har pappa - Amund Sjøbrend - som sitt største forbilde

Julie Berg Sjøbrend

Amalie - lovende ungjente fra Jevnaker

Skøyter 15.46.6 vil i løpet av september og oktober presentere flere lovende gutte- og jenteløpere som vi forhåpentligvis vil høre mer til de kommende sesonger.

Amalie Kristjansson Berg

Juniormesteren fra 1957 er død

Thorstein Sandholt vant et overlegent junior-NM på skøyter i 1957. Fredag 2. september døde Sandholt 81 år gammel.

Sandholt vant tre distanser under løpene på Lillehammer og var hele 3,2 tidspoeng foran Fred Anton Maier, mens Edmond Lundsten ble nummer tre sammenlagt i dette juniormesterskapet.

Alle tiders beste skøyteløp - menn

Ved hjelp av Skøyterankings database har vi tatt en nærmere kikk på hvilke skøyteløp som utmerker seg mest. I dag har turen kommet til mennene.

Les mer…

Nettsiden "Skøyter 15.46.6" legges ned

Denne nettsiden legges ned 31. oktober.

Origo med f. eks. Skøyter 15.46.6 har i ni år vært en sosial plattform der hvem som helst har kunnet opprette profiler og soner – alene, i grupper og for lokalsamfunn. Det har vært en plattform for mye moro og nytte, og er det i enkelte kriker og kroker fortsatt. Men kostnaden mot nytten forsvarer det dessverre ikke lenger, skriver A-media i en mail til vår skøytenettside.

Alle tiders beste: Cindy Klassen fortsatt i særklasse

En ny gjennomgang av skøytetider og poengsummer fra “klapp-æraen” bekrefter det igjen: Cindy Klassens tider fra 2006 slår det meste.

Les mer…

Arendal Skøiteklub er i LOS-fondets Drømmefinale 2016

Arendal Skøiteklub (ASK) har som kjent fostret mange av Norges beste skøyteløpere de siste 15-20 årene. Med base på Myra kunstisbane vil klubben holde skøyteskole for barn mellom 6 og 12 år, og dette vil de nå få midler fra det såkalte LOS-fondet til.


Les mer…

Vi må bygge hverandre opp - ikke ned

Det har i enkelte fora den siste tiden versert en del om miljøet innenfor norsk skøytesport. Én løper er suspendert av NSF etter grov overtramp i et norgescupstevne sist vinter – etter forsøk på filming i jentegarderoben. På landslaget skal det ha foregått mobbing innad i miljøet.

Hvis det stemmer det jeg har hørt – via folk i skøytemiljøet så er dette virkelig skremmende. Til saken rundt løperen som er suspendert så skal jeg ikke kommentere dette mer enn at jeg har hørt at denne løperen har erkjent forholdet og fått en sivil dom. Samt to års utestengelse fra norsk skøytesport, av NSF. Det betyr at vi trolig mister dette unge stortalentet? Det han har gjort er helt uakseptabelt – men to års utestengelse i tillegg til sivil dom – virker noe strengt på meg.

Rulleskøyteløpere fra Colombia inntar isen

Med en merittert amerikaner som trener skal verdens beste rulleskøytenasjon erobre isen.
Se opp: Colombia har endelig fått et landslag i hurtigløp!Les mer…

Det unike norske skøyteleksikonet - noe for deg?

Statistikkgruppa WSSSA Norway kom høsten 2015 ut med NSGT 2015 – det vil si Norsk Skøytestatistikk Gjennom Tidene 2015. Nå selges et restopplaget til redusert pris.

Slik ser omslaget ut.

Skøyter 15.46.6

Følges av 152 medlemmer.

Dette er en sone hvor man kan diskutere norsk og internasjonal skøytesport. Både historiske tilbakeblikk og det som skjer i dag og tiden fremover. Målet med sonen er at norske og utenlandske skøyteentusiaster skal møtes i denne sonen og diskutere synspunkter og skape blest om denne flotte sporten

Origo Skøyter 15.46.6 er en sone på Origo. Les mer
Annonse